Hardenberg

Korte broeken challenge voor Kika

Door de redactie

Juliët Klapwijk, tien jaar oud, draagt al vanaf de zomervakantie (week 35) een korte broek. En ze wil dit graag volhouden tot 5 januari 2020. En dit alles om geld op te halen voor Kika, de Kika korte broeken challenge.

Het hele idee begon eigenlijk als een geintje. Puur voor de lol dus. Tot de moeder van haar vriendin tegen Juliët zei: "Als je het voor een goed doel doet, wil ik je wel sponsoren". Dat vond Juliët gelijk een goed idee en dat werd dus Kika. Ze spaart ook al een tijd lang bierdopjes voor dit doel, dus dit lag voor de hand. Juliët: "In het begin was het vrij gemakkelijk om vol te houden. Maar nu wordt het echt kouder". Het is dus een flinke uitdaging. De sponsoring komt tot nu toe uit de familie- en kenniskring van Juliët. "Ik deel iedere week een foto van mijzelf in mijn korte broek. Zo kan ik laten zien dat het goed gaat. Daarnaast krijg ik ook leuke reacties terug. Maar ik wil eigenlijk nog meer geld inzamelen".

Waarom Kika?

Juliët: 'Als je zo ernstig ziek bent is dat heel naar. Kinderen met kanker kunnen overlijden. Als je nog een kind bent heb je nog niet zo veel kunnen doen en zien in de wereld, eigenlijk heb je nog niet zoveel kansen gehad. En dat vind ik heel erg. Daarom vind ik het belangrijk dat er genoeg geld is voor onderzoek om deze kinderen te kunnen genezen. Vandaar mijn inzamelingsactie".

Juliët heeft inmiddels ongeveer 475 euro opgehaald met deze challenge. En hoopt dat dit nog veel meer wordt, ze zou het helemaal geweldig vinden als het 1000 euro zou worden.

Wilt u Juliët steunen dan kan dit door een bedrag over te maken op rekeningnummer: NL30 RABO 0345 4555 09 t.n.v. J. Klapwijk o.v.v. Kika challenge Juliët.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer