Hardenberg

Korfbalvereniging KIOS'45 bestaat 75 jaar

Ingezonden

Op 15 augustus 1945 werd in Sibculo KIOS'45 opgericht. 75 jaar later is KIOS'45 niet alleen actief in Sibculo maar bestrijkt liefst het gehele zuiden van de gemeente Hardenberg.

Op sportpark de Dubbeltreffer beschikt KIOS sinds 2011 over een fraai kunstgrasveld. Het clubgebouw voldoet qua voorzieningen grotendeels aan de wensen. Probleem is dat een deel van het dak dringend vervangen moet worden.

Daarvoor en ook voor de kosten van de jubileumviering is in februari 2020 een jubileumverloting gestart met als hoofdprijs een reischeque (2 jaar geldig) van liefst € 2.000,-- en als 2e prijs een E-bike t.w.v. € 1.500,--. Ten gevolge van Covid-19 zijn echter diverse jubileumactiviteiten (o.a. het NK veldkorfbal voor D-jeugd en de feestdag op 15 augustus) afgelast/uitgesteld. Dit beperkt de leden bij de verkoop van loten. Daarom roept KIOS'45 de lezers op om nog één of meer loten te bestellen via www.kios45.nl via een appje naar het telefoonnummer dat dan zichtbaar wordt (of via mail). Beide kan tot en met 13 augustus a.s., 24:00 uur.

KIOS'45 telt nu 176 leden en gaat met 3 seniorenteams en 6 jeugdteams van start in de veldcompetitie 2020-2021. Overigens is er dringend behoefte aan uitbreiding van het aantal mannen bij die 3 seniorenteams. En bij vrijwel alle jeugdteams is er een gebrek aan jongens. Welkom op de Dubbeltreffer!

Het 1e team gaat de competitie in onder leiding van de nieuwe trainer-coach Vincent Weghs.

Korfbal is onze sport, was en is het credo in Sibculo. Maar bij KIOS'45 gaat niet alleen meer om korfbal: Er is een jeu de boules groep van 12 ouderen (en nog dagdelen beschikbaar voor nieuwe groepen) en een Kombifit groep van 25 deelnemers. Verder is op initiatief van KIOS'45 een aantal jaren geleden gestart met 35+ Korfbal op vrijdagavonden in toernooivorm.

Kortom KIOS'45 bloeit en groeit en heet iedereen van harte welkom op de Dubbeltreffer en ook via www.kios45.nl

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer