Hardenberg

Korfbalvereniging Avereest uit Dedemsvaart is weer van start

Ingezonden

Avereest pakt punten in een nieuw seizoen.

Na een lange stop door corona is voor de meeste sporters het sportseizoen weer begonnen. Zo ook voor de jongste korfballers van Avereest. Zij speelden afgelopen zaterdag, 5 september j.l. hun eerste wedstrijd van het najaars seizoen. Avereest heeft na een lange periode van twee teams voor de viertal competitie, een team samengesteld voor de achttal competitie. Deze zijn samen gevormd in een D-team. Ook is er weer een nieuw e-team samengesteld. Zij komen over van de kangoeroes en spelen nu in de viertal competitie. Dit betekende dus dat beide teams te maken kregen met nieuwe regels en nieuwe situaties.

Echter hadden beide teams de smaak al goed te pakken. Vooral het D-team die de eerste wedstrijd in de krim tegen t Centrum moest spelen. Het feit dat ze verdeeld waren in twee vakken in plaats van 1 vak maakte hun niks uit en speelden een goede wedstrijd. Ze scoorden veel en verdedigden goed. Dat was te zien aan de uitslag die uiteindelijk 7-0 werd.

Het E-team dat nog nooit een competitiewedstrijd had gespeeld moest het opnemen tegen Thrianta E2 uit Hoogeveen. Hier vond ook de wedstrijd plaats. Beide teams moesten wennen aan het nieuwe seizoen maar kregen goede kansen. Helaas wisten beide teams geen geldig doelpunt te maken. Doordat de korf gewoon niet werd gevonden en dat er aan beide kanten goed werd verdedigd. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk puntloos, 0-0.

Op 12 september spelen de E's en de d's hun tweede wedstrijd thuis in Dedemsvaart. Ook de Senioren mogen zich dan klaarmaken voor de eerste wedstrijd. Hopelijk staan er ook dan weer mooie wedstrijden op het programma.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer