Hardenberg

Koploper verslaat Vrivo-mannen

Ingezonden

Vrivo kreeg afgelopen zaterdag de koploper Devoko op bezoek. Vooraf een prachtig affiche en ook tijdens de wedstrijd bleek het een nek-aan-nek race te zijn.

De mannen van Vrivo speelden deze wedstrijd zonder hoofdaanvaller Sander de Koning. Hij moest zijn A1-meiden naar het kampioenschap leiden (met succes). De eerste set was een moeizame, waarin de Vrivo-mannen al snel op achterstand kwamen door een goede servedruk van de tegenstander! Vrivo kwam wel redelijk goed in de wedstrijd, maar miste de kracht om het tij te doen keren. Met een setstand van 15 – 25 geen veelbelovend begin van de wedstrijd.

In de tweede set werd mid-aanvaller Wout Smelt ingewisseld en het begon te lopen. Vrivo kon goed bijblijven en het lukte het team bij vlagen prachtig volleybal te spelen! Af en toe was er zelfs een knappe voorsprong op de sterke ploeg uit Denekamp! Helaas werd de set toch verloren met 19 – 25. In de derde set wist Vrivo met constant spel, goede servedruk en stevige blokkering een goede voorsprong neer te zetten. Het geloof in een goed resultaat begon met het pakken van punten echt te groeien! Toch wisten de bezoekers door servicedruk de set naar zich toe te trekken (21 – 25). In de vierde set begon Vrivo sterk! De voorsprong werd gepakt en vastgehouden door goede passes, set ups en dito aanvallen. Devoko begon minder stabiel te spelen, waarvan Vrivo gretig profiteerde. Door degelijk spel in de vierde set werd die set wel gepakt (25 – 23). Door de 1 – 3 nederlaag zakt Vrivo af naar de 2e plek op de ranglijst.