Hardenberg

De Hammerdammer

Ingezonden

Kopploper G. Mollink kwam dinsdag 28 januari met de schrik vrij bij de Hammerdammer. G. Mollink speelde tegen J. v.d. Vegt en in een zeer fraaie partij waarin J. v.d. Vegt vanaf het begin sterk begon.

Hij probeerde G.Mollink met vooruit spelend spel echt het vuur na aan de schenen te leggen, en nadat hij twee schijven offerde kon hij doorstomen naar dam, wat G. Mollink over uit hoofd had gezien, na enkele slagen wisselingen was de stand op het bord dat J. v.d. Vegt acht schijven en dam bezat tegen G. Mollink tien schijven. Maar in het eindspel maakte G. Mollink het toch nog goed en kwam als winnaar uit de bus, en ontsnapte zo aan puntverlies: 2-0. W. Bouwhuis nam het op tegen G. v.d. Voet, in een partij die lang gelijk opging moest W. Bouwhuis na lang nadenken en veel tijd te hebben verspeeld toch zijn meerdere erkennen in G. v.d. Voet en verloor met 0-2. J. Slotman speelde tegen H. Braakman, in deze partij werd het al gauw duidelijk dat J. Slotman zijn avond niet had en dus genoegen moest nemen met een verliespartij: 0-2. J. Bonthuis speelde een degelijke partij tegen K. Meuleman, in deze partij kwam J. Bonthuis zelfs op een schijf voorsprong door een mooie combinatie, maar in het eindspel was K. Meuleman net iets sterker en ging er met de winst van door: 0-2. J. Kooman speelde een gedegen partij tegen J. Arrindell en liet zich deze avond van een zeer sterke kant zien en J. Arrindell moest alle zeilen bijzetten om toch uiteindelijk tot winst te komen: 0-2.

De Hammerdammer twee moest het maandag opnemen tegen Nijverdal twee, en dit liep uit op een nederlaag. R. Sempel tegen D. Voort: 2-0. J. v.d. Vegt tegen R. Visser: 0-2. J. Braakman tegen J. Bender: 2-0. G. Peters tegen G. Endeman: 2-0. Einduitslag 6-2 voor Nijverdal twee.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer