Hardenberg

Koploper De Esch beëindigt sterke reeks van Voorwaarts

Door de redactie

Zonder Dinand Stuifzandt, Tim Harms en Stein van Nuil begon voetbalvereniging Voorwaarts uit Westeerhaar om even over half 3 op zaterdag 8 februari aan het pittige karwei tegen De Esch.

Het begin was een beetje aftastend van beide kanten. In de twaalfde minuut vond Stef Kosters echter een opening in de Voorwaarts defensie. Vanaf links komend vond hij met de 'rechter' de verste bovenhoek: 0-1. Een prachtig doelpunt. Een minuut later kreeg Nick Wessels de eerste kans voor Voorwaarts. Zijn schot werd prima gekeerd. De rest van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Wel was De Esch gevaarlijker mede door meer kwaliteit voorin.

Tweede helft

Na rust een ander spelbeeld. Voorwaarts nam veel meer initiatief. In de 51e minuut kopte Bernd Bove net over. Nick Wessels kopte van dichtbij in de handen van de keeper. In de 58e minuut wisselde trainer Nijzink twee keer: René Eggink en Nick Wessels eruit, Sander Scherphof en Mauro Slatius erin. Na drie minuten leverde dit al de gelijkmaker op. Bernd Bove stoorde vroegtijdig, trok de bal terug naar rand 16 meter. Mauro Slatius schepte de bal over de doelman, via onderkant lat sprong het 'leder' van achter de doellijn weer het veld in: 1-1.

Na deze dominante periode kwam er daarna weer meer evenwicht in de wedstrijd. Het kon beide kanten op. De Esch werd de gelukkige. In de 79e min gaf scheidsrechter Sabine Wissink een wel erg gemakkelijke vrije trap aan De Esch. Ze was nogal gevoelig voor appelleren. De vrije trap van Stef Kosters (ruim 25 meter) was niet geheel onhoudbaar 1-2. Met Kilian Ekkel in plaats van Kevin Klos speelde Voorwaarts daarna vanzelfsprekend alles of niets. Het werd niets. In de 89e profiteerde Thomas Elbersen van de geboden ruimte: 1-3. Volgende week speelt Voorwaarts tegen Kloosterhaar.