Hardenberg

Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Haandrikman

Door de redactie

Op vrijdag 1 november nam brandweerman Tinus Haandrikman uit Dedemsvaart afscheid als brandweervrijwilliger. Bij deze gelegenheid reikte burgemeester Jan Willem Wiggers aan Haandrikman een koninklijke onderscheiding uitvoor zijn inzet bij de brandweerpost Dedemsvaart.

Haandrikman begon zijn carrière als brandweervrijwilliger bij de bedrijfsbrandweer van postorderbedrijf Wehkamp in Dedemsvaart (1983–1989). In 1987 werd de heer Haandrikman lid van de vrijwillige brandweer bij de post Dedemsvaart, toen nog gemeente Avereest. Tot 1 september 2019 was hij werkzaam als vrijwilliger bij deze brandweerpost, die sinds 1 januari 2014 onderdeel uitmaakt van de Veiligheidsregio IJsselland.

In de loop der jaren bekleedde Haandrikman verschillende functies bij de brandweer, zo was hij onder andere bevelvoerder, chauffeur, voertuigbediener, ademluchtmedewerker en ploegleider van één van de twee ploegen van de brandweer in Dedemsvaart. Voor zijn vrijwillige inzet gedurende 36 jaar voor de brandweer en daarmee voor de veiligheid van mens en dier werd Haandrikman vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.