Hardenberg

Koningsdag vier je in Gramsbergen

Door de redactie

Op 27 april vieren ze in Gramsbergen ook de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Er is die dag van alles te doen in en rond het centrum.

Ze beginnen 's morgen al op tijd! Om 8.00 uur wordt als vanouds de vlag gehesen vanuit de kerktoren. Daarna wordt er, met medewerking van Stichting Program, om 9.00 uur een aubade gezongen bij het Museum. Om 10.00 uur is dan de Aubaude, verzorgd door Muziekvereniging Crescendo, bij zorgcentrum 't Welgelegen.

De gedecoreerden uit de voormalige Gemeente Gramsbergen zijn van harte welkom om samen een kop koffie te drinken en te proosten op onze Koning. Ze doen dat dit jaar in Gramsbergen bij café Bolte. U heeft hiervoor een uitnodiging ontvangen. Opgave wordt zeer op prijs gesteld.

Om 10.30 uur starten ze dan met de spelletje voor onze jeugd, tot ongeveer 13.00 uur. In het centrum hebben ze allerlei spelletjes opgezet, zoals een 'Take Outbaan' van 28 meter, voetbaldarts, stoeptekenen en nog veel meer leuke dingen. Deelname is natuurlijk gratis. Ook mogen kinderen weer een plekje zoeken op de rommelmarkt om hun spulletjes te verkopen.

Voor de sportieve mensen is er weer een mooie fietstocht uitgezet. Waar ze dit jaar langsfietsen is nog een verrassing. De start en inschrijving is om 13.30 uur bij de Mommeriete.

Vanaf 14.00 uur kan er bij de verschillende horeca gelegenheden onder het genot van een hapje en drankje naar gezellige muziek worden geluisterd en natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht.