Hardenberg

Koningsdag- en 75 jaar Vrijheid activiteiten in Bergentheim afgelast

Door de redactie

Helaas moet het Bestuur Oranjevereniging Bergentheim eo; Werkgroep 75 jaar Vrijheid en Werkgroep Gondelvaartmoeten iedereen meedelen dat alle Koningsdagactiviteiten alsook de activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid in Bergentheim niet door zullen gaan. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het heersende Coronavirus en de richtlijnen die uitgevaardigd zijn door het RIVM en de richtlijnen van de overkoepelende Oranjebond.

"Het is op dit moment niet wenselijk en verantwoord dat zoveel mensen zo dicht bij elkaar komen. We kunnen niet overzien hoe lang de huidige maatregelen nog gelden en de kans bestaat zelfs dat de veiligheidsmaatregelen nog verder worden aangescherpt. Dit alles om te zorgen dat we met zijn allen niet ziek worden of anderen ziek maken. We vinden het uiteraard ontzettend jammer omdat we uiteindelijk een heel mooi programma samen hebben gesteld samen met en mede dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers. Echter, we vinden ook dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen.

We gaan bekijken of en wanneer de festiviteiten rondom 75 jaar Vrijheid in Bergentheim alsnog doorgang kunnen vinden, zodat niet al het werk voor niets is geweest. Misschien kan dat later in het jaar, misschien pas volgend jaar. Hier komen we op een later moment weer op terug.

Het comité 'Herdenking Gevallenen te Bergentheim' wacht op de aanbevelingen van het nationaal comité met betrekking tot het programma van 4 mei. Wel word een andere invulling verwacht. Zij zullen het dorp hier verder zelf over informeren. In ieder geval willen wij iedereen heel hartelijk bedanken voor alle inzet en we hopen dat iedereen deze crisis goed doorstaat. Hartelijke groet", namens Bestuur Oranjevereniging Bergentheim eo; Werkgroep 75 jaar Vrijheid en Werkgroep Gondelvaart.