Hardenberg

Kom je de boswachter helpen?

Door de redactie

Op woensdagmiddag 4 december kunnen kinderen vanaf 6 jaar van 14.00 tot 16.00 uur met de boswachter van Staatsbosbeheer helpen in de Koppeltuinen.

Boswachter Jos gaat met de kinderen diep de Koppeltuinen in om ongewenste boompjes te steken. Waarom ongewenst? Lichte zaden van bomen waaien met de wind ook de Koppeltuinen in en op gunstige plekken gaan die kiemen en komen er jonge boompjes. Als je niks doet, zal het open karakter verloren gaan, de verscheidenheid aan grassen en andere planten sterk worden teruggedrongen en wordt het langzamerhand 'bos'.

Karakteristiek is juist de openheid van het gebiedje dat grenst aan de rivier de Vecht. Hier heb je speel- en struinnatuur waar met name kinderen zelf op ontdekking kunnen gaan of mee kunnen doen aan een activiteit van De Koppel.

Bij slecht weer blijven de kinderen binnen en gaan iets doen wat met natuur heeft te maken. Dus het wordt in elk geval een leuke middag. Na afloop krijgen ze een stempel op hun eigen Koppelranger-stempelkaart. Opgave gewenst. Aan de activiteit zijn geen kosten verbonden.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg, tel. 0523-273388, info@dekoppel.com. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Website: www.dekoppel.com. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.