Hardenberg

Koeien van schrik op de loop

Door de redactie

Zondagavond 27 september zijn de pinken van de familie Eshuis uit Baalder, die aan de Vecht in de Baalderuiterwaarden liepen, enorm geschrokken van iets en in paniek door drie dubbele afrasteringen gebroken. De hele kudde is in paniek via de Rode Dijk naar de Gramsbergerweg gevlucht waar ze richting Gramsbergen renden.

Een boer halverwege Gramsbergen had zijn weiland al open gemaakt, maar door de auto's schrokken ze weer en renden ze weer terug over de weg.

Met hulp van een heleboel buren en politie hebben ze de pinken van de Gramsbergerweg op het terrein van de Zwieseborg weten te drijven en ze daar in een weide tijdelijk opgevangen. Toch wel een bijzonder gezicht; weer vee bij de Zwieseborg.

Maandag in de loop van de ochtend proberen ze de pinken weer terug te halen. "We zijn ontzettend blij met al onze buren, echte noabers. Zonder hun hulp was het niet gelukt!! Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd. Maar de pinken zullen het hele najaar erg paniekerig blijven wat veel stress bij de dieren teweeg brengt. Wij zijn dan ook zeer benieuwd waar ze zo van geschrokken zijn..... was dat het harde vuurwerk van gisteravond?? Of heeft er een hond achteraan gezeten??", aldus familie Eshuis.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer