Twenterand

Klupzwemmen Vriezenveen zoekt vrijwilligers

Door de redactie

De zwemvrijwilligers die elke maandag van 18.30 tot 19.30 uur actief zijn bij ZwemKlup 'De Spetters', het recreatief zwemmen voor mensen met een beperking, in zwembad De Stamper kunnen er een paar collega's bij gebruiken. Stichting de Klup Twente zoekt hiervoor vrijwilligers met een open houding die het leuk vinden om met deze doelgroep om te gaan. Ervaring is mooi meegenomen maar niet noodzakelijk, elke leeftijd is welkom (vanaf 18 jaar).

Wat geboden wordt is een gezellig en sportief Klup-uurtje waarbij na afloop iedereen, zowel deelnemers als vrijwilligers, tevreden naar huis gaat. Het eerste half uur wordt zo intensief mogelijk gezwommen, gesport en bewogen en daarna is het tijd om gezellig te spetteren, spartelen, spelen en praten. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van nieuwe vrijwilligers, kan het zijn dat zij één op één gaan begeleiden, maar ook het bijstaan van meerdere deelnemers is mogelijk. Er zijn altijd collega-vrijwilligers in de buurt voor ondersteuning. Men dient wekelijks beschikbaar te zijn op de maandagavond van 18.15 tot 19.45 uur. Op officiële feestdagen, in juni, juli, augustus en tijdens de kerstvakantie wordt er niet gezwommen. Er mag vanzelfsprekend een keertje vrijblijvend een kijkje genomen of meegezwommen worden in De Stamper.

Voordat een nieuwe vrijwilliger daadwerkelijk aan de slag gaat, krijgt hij of zij eerst een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met vrijwilligerscoördinator Jolanda Overdorp in het Meester Siebelinkhuis (Berlagelaan 2, 7606 ST Almelo). Informatie, een afspraak om een keertje vrijblijvend een kijkje te gaan nemen of aanmelden: Jolanda@deklup.nl of 06-14465288. Zie ook: de facebookpagina van Stichting De Klup Twente en www.deklup.nl.