Hardenberg

Kloetendonk is klaar voor Carnaval

Door de redactie

Zaterdag 1 februari hield carnavalsvereniging De Venekloeten uit Dedemsvaart hun jaarlijkse Prinsenbal. Het werd weer een groots feest in de Baron de Husresidentie der Venekloeten. Met veel bevriende carnavalsverenigingen uit de regio en optredens van o.a. René Karst en steengoede DJ's.

Het prinsenbal is een feest ter ere van de nieuwe hoogheden Prins Ronald en jeugdprins Niek. Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van het eerste exemplaar van De Kloetenvaria door jeugdprins Niek aan Henk Rooth. De Kloetenvaria is de krant die deze week huis aan huis zal worden verspreid met alle informatie over het 45e carnaval in Kloetendonk dat zal worden gehouden van zaterdag 22 tot dinsdag 25 februari.

Dedemsvaart wordt Kloetendonk

Carnaval 2020, het is bijna zover! Dat betekend dat Dedemsvaart voor een aantal dagen veranderd in Kloetendonk. Zaterdag 22 februari om 12.41 uur wordt op het bordes van villa Dina van Fellowship of Acoustics met medewerking van het college van B en W van de gemeente Hardenberg de sleutel overhandigd. Voor enkele dagen is de macht van Dedemsvaart in handen van o.a. Prins Ronald 1. Hierna wordt het startschot gegeven voor de jaarlijkse carnavalsoptocht door de straten van Kloetendonk.