Hardenberg

KLM verrast personeel van Clara Feyoena Heem

Door de redactie

Dinsdagmiddag 26 mei werd het personeel van Clara Feyoena Heem in Hardenberg verrast door mensen van 'Blauw Helpt'.

Onaangekondigd stonden twee vertegenwoordigers van 'Blauw Helpt' met dozen met koekjes van Punselie voor het personeel. Verrast nam het personeel de dozen in ontvangst en stelden het zeer op prijs dat men aan hen had gedacht. Het voelde als een beloning voor het vele en moeilijke werk dat men al maanden verricht.

Blauw Helpt

'Blauw Helpt' is opgezet door een groep KLM-piloten. Op het moment dat duidelijk werd dat de komende maanden drastisch minder zou worden gevlogen, wilden zij hun tijd toch nuttig besteden. Het idee om vrijwilligerswerk te doen werd bij veel collega's positief ontvangen en er kwam veel respons.

Daarom heeft men een website opgericht, als platform om enthousiaste KLM'ers en hulp vragende bij elkaar te brengen. De achtergronden van de vliegers, cabine- en grondpersoneel zijn divers en zo hoopt men op allerlei vlakken mensen te kunnen helpen. Daarbij kan men denken aan: Bijspringen in de (medische) zorg; Boodschappen doen voor ouderen die het huis niet meer uit kunnen/willen; Voedselbank ondersteunen/ pakketten inpakken, ophalen en afleveren; Dieren verzorgen en uitlaten; Praatje maken met eenzame ouderen (evt. telefonisch); Eten koken en bezorgen; Een wandeling maken met ouderen; Digitale hulp. Meer informatie is te vinden op: info@blauwhelpt.nl