Twenterand

Kist en Stoeten/Brink winnaars Black Piano

Ingezonden

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 november werd het Black Piano single/koppeldartstoernooi gehouden. In de mooie locatie te Vriezenveen waren vijf dartbanen helemaal in het nieuw gestoken. Op vrijdag, bij de singles, deden 24 darters mee en op zaterdag waren er 20 koppels. Op beide dagen kwamen de darters overal vandaan: van Haaksbergen tot Hardenberg en van Gramsbergen tot Rijssen.

Een 180'er werd beloond met een consumptie en de hoogste finish werd beide dagen beloond met een fles wijn. Bij de singles was het inleggeld het prijzengeld en bij de koppels lag er 150 euro klaar voor het winnende koppel. De hoogste uitgooi bij de singles was van Christian Kist: 142. Bij de koppels was de hoogste uitgooi een prooi voor Yordy Krassenberg met een finish van 117.

Bij de singles ging de titel naar Christian Kist uit Rijssen. Hij versloeg in de finale van de winnaarsronde Ruud Hankamp uit Weerselo met 6-2. Halve finalisten Marcel Snippe uit Westerhaar en Cor Zorgdrager uit Vroomshoop deelden de derde plaats. De verliezersronde werd een prooi voor Mark Roesthuis uit Weerselo die in de finale met 4-2 te sterk was voor Timo Klerks uit Haaksbergen. Hier deelden Marten Mulder uit Vroomshoop en Michel van Loo uit Gramsbergen de derde plek.

Koppels

Het koppeldartstoernooi werd op naam geschreven door het koppel Michael Stoeten/Jacob Brink uit Vroomshoop/Kloosterhaar dat in de finale met 5-2 won van Kevin Wensink/Yordy Krassenberg uit Enschede. Marcel Snippe/Dennie Olde Kalter uit Westerhaar/Hengelo deelde de derde plek met het koppel Maarten Pape/Bennie Gerrits uit Sibculo/Vroomshoop.

In de verliezersronde werd de finale met 3-2 gewonnen door Jerry Stuiver en Jan Meier uit Almelo. Verliezend finalisten waren Adriaan Dooren en Jacco Stielstra uit Aadorp. Op de derde plek eindigden de koppels Very Terburg/Sarinna Rozenmuller uit Vroomshoop/Rijssen en Jeffrey Schraa/Bjorn Reekers uit Wierden/Almelo.