Hardenberg

Kindermiddag 'Vogelvoer maken'

Door de redactie

Op woensdag 20 november organiseert De Koppel een middag, waarbij kinderen zelf iets lekkers gaan maken voor de vogels. Vooral kinderen van 6 t/m 12 jaar vinden deze activiteit geweldig. De middag begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

De middag begint met wist-je-datjes en tips over vogels in de winter. Wist je bijvoorbeeld, dat de lichaamstemperatuur van een vogel normaal 40 graden is? Om deze temperatuur vast te houden heeft de vogel juist in de winter extra energie nodig. In de ochtend willen ze dan ook zoveel mogelijk voedsel binnenkrijgen. Als het donker wordt, zoeken ze de voederplaats weer op, zodat ze de koude nacht goed door kunnen brengen.

Na de introductie krijgen de kinderen allemaal een houten schijf. Daarop komt een stukje oase. Er liggen prikkers, rode appeltjes en dennenappels. Aan de prikkers komt brood, belegd met zaden en pindakaas. Kortom, er wordt een heerlijke traktatie gemaakt voor de vogels, zodat ze een beetje geholpen worden de winter door te komen.

Voor informatie en opgave tel. 0523-273388. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.