Hardenberg

Kindermiddag Vogelverwenmiddag

Door de redactie

Woensdagmiddag 30 januari organiseert Landschap Overijssel bij Bezoekerscentrum De Wheem de kindermiddag 'Vogelverwenmiddag'. Kinderen leren wat vogels in de winter lekker vinden en natuurlijk gaan ze die winterhapjes maken voor de vogels. Vanzelfsprekend neemt het kinderteam de kinderen ook mee naar buiten voor spelletjes in het bos. De middag begint om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

In de winter hebben vogels meer moeite met het vinden van eten. Wat eten ze en hoe kunnen we ze verwennen door lekkere hapjes voor ze neer te hangen. Dit leer je allemaal tijdens deze Vogelverwenmiddag. We gaan bijvoorbeeld een snoepketting voor vogels maken die je daarna in je tuin op kunt hangen.

Hoe en wat?

Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn van harte welkom. De kosten voor deze kindermiddag bedragen 2,50 euro per kind. Dat is inclusief een bekertje ranja of chocolademelk. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden. Wel eerst even aanmelden via www.landschapoverijssel.nl Graag tot ziens op woensdag 30 januari bij Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest 22 in Balkbrug. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.landschapoverijssel.nl.