Hardenberg

Kindermiddag Herfst en Nestkastjes in De Wheem

Door de redactie

Zelf een nestkastje in elkaar knutselen? Kom naar de kinderactiviteit 'Herfst en Nestkastjes' op woensdagmiddag 27 november bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug. Kinderen timmeren deze middag zelf een nestkastje in elkaar. Een vogelexpert vertelt alles wat je wilt weten over vogels en hoe ze de winter overleven. De middag begint om 14.30 en duurt tot uiterlijk 16.30 uur. Graag van tevoren even aanmelden.

Clifton Buitink

Vogels in de herfst

De herfst is een uitgelezen moment om nestkastjes te maken. Vogels gebruiken ze in de winter nog wel eens als schuilplek en in het voorjaar natuurlijk om een nestje te bouwen. Al knutselend leren kinderen meer over vogels en hoe ze de winter doorkomen. Kinderen gaan ook lekker naar buiten om te genieten van de herfst en het bos. Leuk om te weten: de zelfgemaakte nestkastjes mogen mee naar huis voor een mooi plekje in de tuin of op het balkon. Tip: trek kleren en schoenen aan die vies mogen worden.

Praktische informatie

De kindermiddag 'Herfst en Nestkastjes' is woensdag 27 november. Ze starten om 14.30 uur, om 16.30 uur kun je weer worden opgehaald en is de middag afgelopen. Bijdrage is 6,50 euro per kind. Aanmelden kan tot 26 november 12.00 uur via de website www.landschapoverijssel.nl. Na aanmelden ontvang je een bevestiging. Locatie is De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. De middag is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.