Hardenberg

Kindermiddag 'Beleef de herfst' bij De Steenuil en in De Koppel

Door de redactie

Op donderdag 15 oktober organiseert het IVN, met medewerking van De Koppel, een kindermiddag over de herfst in het bos. Kinderen van 6 tot en met 10 jaar zijn van harte welkom. Uiteraard kunnen ook jongere of oudere kinderen, ouders en grootouders, die dit leuk vinden, meekomen.

De middag start om 14.00 uur bij De Steenuil aan de Bosweg in het Gemeentebos. Onder leiding van drie echte natuurkenners gaan de kinderen op zoek naar paddenstoelen en andere mooie materialen uit het bos. Deze herfst zijn er gelukkig veel mooie paddenstoelen! Sommige soorten mogen niet geplukt worden, andere onder begeleiding wel. De excursie duurt ongeveer 5 kwartier. Na afloop gaan de kinderen met alle gevonden schatten richting De Koppel. Daar maken ze van alle materialen een mooie herfsttafel. Die blijft staan zolang dat kan. Gezamenlijk worden de natuurvondsten op naam gebracht.

Voor informatie en opgave, 0523 273388. De middag eindigt rond 16.00 uur. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten.