Hardenberg

Kinderkoor 'The Gospel Kids' straalt

Door de redactie

Kinderkoor 'The Gospel Kids' uit Mariënberg heeft zaterdag 9 maart haar allereerste concert gegeven, en het was een groot succes.

Ruim 130 mensen kwamen kijken naar The Gospel Kids die onder leiding van Rico Pullen zeven liedjes hebben gezongen. Het concert werd afgewisseld met liederen van het koor, en samenzang. Niet alleen voor The Gospel Kids was dit allemaal nieuw. Voor dit concert had Rico Pullen een samengesteld bandje gevormd met verschillende jonge muzikanten uit de regio. Zij hebben op een prachtige wijze het kinderkoor begeleid. Kinderkoor The Gospel Kids is in november 2018 begonnen met een project waarbij kinderen uit de regio van Marienberg drie keer konden komen oefenen, en vervolgens mee mochten zingen tijdens de sing-in van de GKV in Marienberg. Vervolgens werden de kinderen en ouders zo enthousiast, dat is besloten om een nieuw kinderkoor op te starten.

Afwisseling koor en samenzang

De afgelopen maand heeft het kinderkoor heel hard geoefend om het concert tot een groot succes te maken, en dat is heel goed gelukt. Het concert was een mooie afwisseling tussen het koor en samenzang. Bij het laatste liedje, 'het allerleukste liedje', werden zelfs veel mensen geraakt, omdat het prachtig is als je kinderen mag horen zingen: "God zegt over jou en mij iets bijzonders, en dat maakt mij blij, hij zegt: Groter dan een berg zo hoog, mooier dan de regenboog, dieper dan de oceaan, is hoeveel Ik van je hou. Maak je dus geen zorgen meer, elke dag ben Ik er weer, als je eens wist hoeveel Ik van je hou".

Het was voor de kinderen best heel spannend om zo voor het eerst op een podium te staan, en liedjes te zingen voor zoveel mensen. Maar Rico kon na het concert alleen maar gigantisch veel complimenten geven, want wat hebben de kinderen het goed gedaan. Er waren ook veel lovende woorden voor Rico zelf, die op een enthousiaste manier de kinderen kon laten stralen op het podium.

Kinderen zijn welkom

Kinderkoor 'The Gospel Kids' oefent op vrijdagavond in de Uythof (GKV Marienberg), en alle kinderen zijn welkom om lekker mee te zingen. Kom dus gerust eens langs om te komen luisteren, of lekker mee te zingen.