Hardenberg

Kinderen De Vlinder nemen in stijl afscheid van basisschool

Door de redactie

Stralende gezichten, betraande wangen en trotse blikken, dat was het beeld van de afscheidsavond van groep 8 van cbs De Vlinder. Kinderen, ouders en leerkrachten genoten zichtbaar van een prachtig feestje, dat een aantal maanden eerder door corona nog ondenkbaar leek.

In een imposante limousine kwamen de leerlingen donderdag aan op school, waar ouders en leerkrachten de kinderen opwachtten. Uitgedost in cocktailjurkjes, overhemden en pakken liepen de meiden en jongens over de rode loper de school in.

De 24 leerlingen en hun ouders werden verdeeld over acht klaslokalen. Daar verscheen eerst directeur Annelies Overweg in beeld. Ze blikte terug op de acht jaren die de kinderen op school zaten en op wat er in die jaren in de wereld gebeurd is, met corona als meest gedenkwaardige gebeurtenis. "Even leek het voor jullie allemaal in de soep te lopen, maar gelukkig hebben we alle hoogtepunten van groep 8 toch mee kunnen maken". Na het alternatieve kamp half juni stond de laatste schoolweek vooral in het teken van de musical, die de klas vorige week in de Voorveghter had opgenomen.

Na luid aftellen werden de knoppen tegelijk ingedrukt en konden ouders, kinderen en leerkrachten genieten van Jungle Beat, een musical over het vinden van je passie en je dromen najagen. Onder het genot van chips en popcorn werden de prestaties van de kinderen op de digiborden bewonderd. De vrolijke liedjes, kleurrijke karakters en heerlijke humor zorgden voor een gezellige sfeer in de lokalen. Er werd gelachen, geapplaudisseerd en hier en daar een traan gelaten.

De video van meester Gert Hamberg, die in elke klas een aantal herinneringen van de leerlingen ophaalde, zorgde bij de kinderen voor een hoop 'oh ja' en gegrinnik. Toen was het tijd om echt afscheid te nemen. Meester Gert, die zich flink heeft ingezet om groep 8 hoe dan ook een onvergetelijk jaar te geven, en alle juffen werden verrast met boomwhackers, een soort moderne percussie-instrumenten.

Met 'champagne' werd op het plein geproost op de toekomst van de kinderen. Daarna kwam de bijzondere avond ten einde. Met een schat aan mooi herinneringen liepen de kinderen voor het laatst het schoolplein af. Tijd voor een nieuw avontuur...