Hardenberg

Kinderen cbs de Vlinder in Zappsport uitzending

Door de redactie

Twee bekende televisiepresentatoren in Hardenberg dinsdag 28 mei. Ron Boszhard en Britt Dekker waren op cbs de Vlinder in Heemse voor het kindersportprogramma Zappsport. In dit tv-programma komen allerlei sporten voorbij.

’s Ochtends werden op de school opnames gemaakt tijdens het selectiespel Shampoo Shuffle in de gymzaal. Hier werd bepaald welke zes kandidaten door mochten naar The Battle. Stijn Odink, Reno Brink, Elmar Middelveld, Myke Overweg, Emily Veldhuizen en Eva Harsevoort selecteerden zich voor het finale-onderdeel. In The Battle strijden de jongens tegen de meiden in een sport, die ook voor hen tot het laatste moment geheim bleef.

Met een unieke kanobaan in Hardenberg kon het niet missen. De zes finalisten van groep 8 van de Vlinder gingen dinsdagmiddag de Vecht in, om op de wildwaterkanobaan uit te maken wie er met de Zappsportbeker naar huis mocht.

De jongens en meiden kregen eerst een korte training wildwaterkajakken waarna de finale werd gespeeld. Onder leiding van hun coaches Ron en Britt en met vele enthousiaste supporters langs de kant werd de strijd gestreden. Wie dit avontuur heeft gewonnen kan iedereen bekijken in de uitzending die eind augustus of september op tv te zien zal zijn.