Kinderpersbureau

Kinderboekenweek van start

Door de redactie

Woensdag 2 oktober was de start van de kinderboekenweek. Dit is van 2 tot en met 13 oktober en heeft als thema 'Reis mee'. Het doel is om kinderen meer aan het lezen te krijgen en te laten zien hoe belangrijk lezen is.

Door Amber van Eijk

Elk jaar wordt de Gouden Griffel uitgereikt aan het best kinderboek dat door een Nederlandse schrijver is geschreven. Dit jaar heeft het boek Haaientanden van Anna Woltz gewonnen. Dit is niet de eerste keer dat ze won. Drie jaar geleden won ze met het boek Gips. Vorig jaar won Annet Schaap de gouden griffel met het boek lampje.

Obs Cantecleer

Op obs Cantecleer in Kloosterhaar mochten ze met versierde fiets, step, skelter etc. naar school komen. Eerst gingen de kinderen uit groep 8 samen met de andere kinderen van de school het liedje van Kinderen voor Kinderen dansen: Reis mee. Daarna mochten ze een rondje over het schoolplein gaan met hun versierde vervoermiddel. Eenmaal binnen ging groep 8 en enkele ouders de klassen voorlezen. Woensdag 9 oktober is een boekenruil op donderdag 10 oktober is de klassenshow van groep 1 en 2. Dit is ook in het thema van de kinderboekenweek.