Ommen

Kijk- en luisteravond over Beerze, Beerzerveld en Beerzerhaar

Door de redactie

Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) organiseert op 12, 13 en 14 februari kijk- en luisteravonden voor alle bewoners van de buurtschappen Beerze, Beerzerveld en Beerzerhaar. De geschiedenis van deze drie Ommer buurtschappen staan dan volop in de schijnwerpers. De avonden vinden plaats in het Streekmuseum Ommen en beginnen om 20.00 uur.

De werkgroepen van het CCO hebben uit hun collecties materiaal verzameld om over de historie van de buurtschappen te vertellen en te laten zien. Een aantal (woon)boerderijen wordt uitgelicht. Sommige bewoners beschikken nog over allerlei bezienswaardige voorwerpen die ze hebben uitgeleend voor deze avonden. De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners; ook voor hen die vroeger woonden in, of afkomstig zijn uit, Beerze, Beerzerveld en Beerzerhaar.

Lammie de Wilde

De bijeenkomsten worden begonnen met koffie of thee met daarna een presentatie op de beamer van een hele serie foto's over vroeger en nu. Daarna volgt een film over dichteres Lammie De Wilde-Knol, die vertelt over haar 'vassies' en haar leven op 'Oldambt' in Beerzerveld. Verder is een tentoonstelling te zien met mooie panelen met veel informatie in woord en beeld, die naast herkenning ook een mooie gelegenheid geven voor ontmoetingen met elkaar en te praten over herinneringen en verhalen uit vroegere tijden, waar de historische vereniging ook graag kennis van wil nemen. Wie geïnteresseerd is in de stamboom van zijn of haar familie kan er ook terecht: ze worden op aanvraag afgedrukt voor zover de voorouders in de gemeente Ommen woonden.

Het Streekmuseum is te vinden aan Den Oordt 7 in Ommen. Opgave is mogelijk tot en met dinsdag 5 februari bij Aldien Pasman: 0529-453446 of egbert.pasman@hetnet.nl.