Hardenberg

Ketel kweekt pompoen

Door de redactie

Het is hét gesprek van de dag op het volkstuinenxcomplex aan het Ommerkanaal, de pompoen van Hermen Ketel. Bezoekers kijken met verbazing naar de immense vrucht, die in de perenboom van Ketel hangt.

 

"De pompoen is een Atlantic gigant, het grootste Pompoenen ras ter wereld. Ik heb de vrucht in het voorjaar geplant onder mijn fruitbomen. Vervolgens is de pompoen spontaan in de boom gaan klimmen en heeft een vrucht gevormd", vertelt de partner van Aliejenne Beumer, voorzitter van de volkstuinvereniging Avereest. 

Hermen heeft de pompoenvrucht tussen de takken ingelegd met als resultaat dat er nu een pompoen in de perenboom hangt. "Heel bijzonder", lacht een bezoeker. 

Hermen Ketel experimenteert op zijn moestuin regelmatig met aparte exotische rassen en vergeten groentes zoals kikkererwten, stengelsla, barbarakruid, yacon enz. Nieuwsgierig geworden en wilt u meer bijzondere foto's van zijn tuin zien, volg hem dan op instagram via @hermensmoestuin.  Wilt u nu ook graag een volkstuin, er zijn nog tuintjes vrij, kijk voor meer informatie op https://www.tuinverenigingavereest.nl.