Hardenberg

Kerstmiddag in Schuinesloot/de Belte

Door de redactie

Kinderen uit Schuinesloot/de Belte hebben woensdag 19 december een prachtig gebaar gemaakt in de noaberschap. Na een spannend kerstverhaal en een kop warme chocolademelk met koekjes, hebben kinderen met de Kerstman in een verlichte huifkar kerstbakjes en tekeningen uitgedeeld om mensen uit het dorp te verrassen.

"Het is hartverwarmend om te zien hoe trots een kind een eigengemaakt werkje overhandigd", verteld Kitty enthousiast. "En natuurlijk de dankbaarheid op het gezicht van mensen die het mogen ontvangen", vult Marianne aan.

"Het idee is spontaan opgekomen tijdens een kopje theedrinken met elkaar. Van het een kwam het ander en gaandeweg hebben veel mensen spontaan geholpen om dit mogelijk te maken", vertelt Marianne. "Zo kwamen spullen voor in de kerstbakjes en de huifkar met trekker en als vanzelf naar ons toe om dit mogelijk te maken", voegt Kitty toe. Initiatiefnemers Kitty Bouwman en Marianne Engelbertink zijn dankbaar voor de sponsoring en het behaalde resultaat. "Kerstmis is voor groot en klein, dus laten we elkaars lichtpuntje zijn".