Hardenberg

Kerstsfeer in centrum Hardenberg

Door de redactie

Op zaterdag 14 december was in het centrum van Hardenberg de ware kerstbeleving te voelen en te zien. Honderden lichtjes in de stad, verlichte bomen op het Klepperplein en gezellig ingerichte tentjes met allerhande koopwaar.

G.Brokelman

Het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor (HCM) was gastheer bij deze jaarlijkse kerstmarkt. Deze kerstmarkt is al zeventien jaar een gezellige traditie. Met onder andere zelfgemaakte kerstbakjes, kerststukken, kerstgroen en optreden van het mannenkoor, en alles in sfeervolle ingerichte tenten. Ook aan de inwendige mens had HCM gedacht: 'knieperties', Duitse boterkoeken en natuurlijk glühwein gingen als spreekwoordelijke broodjes over de toonbank.

Levende kerststal

Bij de Höftekerk was een levende kerststal met Jozef en Maria en het kindje. Ook hier was een kerstmarkt met verkoop van onder meer kerstbakjes, voedertaarten en eigengemaakte snert. Organisten uit Hardenberg begeleiden het geheel met orgelspel. Binnen in de Höftekerk was er een kerstviering in het dialect met muzikale medewerking van de familie Nijmeijer. Het thema was: 'Hoe licht woj't hem?'. Op opbrengst van deze dag is bestemd voor het project Redemption Childeren's Home van Jolanda Steenwijk en het project Home of hope and dreams van Giny Pullen.

G.Brokelman

G.Brokelman

G.Brokelman

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer