Hardenberg

Kerstboom blikvanger in centrum Gramsbergen

Door de redactie

Met ruim honderd rode kerstmutsen, zilveren slingers en nieuwe LED verlichting heeft de kerstboom in Gramsbergen een verrassende nieuwe look gekregen, en is daarmee een blinkvanger.

Stichting ProGram plaatst al een aantal jaren een megakerstboom op het grasveld bij de Boomhofkerk en versiert die op een bijzondere manier. Dit jaar is de boom afkomstig van landgoed Junne en geschonken door ASR, dat in het Vechtdal de landgoederen Junne en De Groote Scheere bezit en beheert De plaatsing gebeurde met hulp van een flink aantal vrijwilligers en twee maatschappelijk betrokken bedrijven, LTH Nijmeijer en Kamphuis Transport.

Kerstmarkt

Ook in verschillende straten is door bewoners verlichting aangebracht. Alle reden om 11 december naar de kerstmarkt te komen in Gramsbergen Lichtstad, zoals het stadje tijdens het zomerfeest door het leven gaat. Tussen 16.00 en 21.00 uur staan er ruim vijftig kramen in de straten en steegjes rondom de Boomhofkerk en zijn er tal van optredens van midwinterhoornblazers, muziekgroepen en dansers. Bijzonder zijn de zestig zingende Kerstmannen van het enkele jaren geleden op initiatief van ProGram opgerichte Groot Gramsberger Kerstmannen Koor (GGKK), dat tegenwoordig ook al op kerstmarkten in Duitsland optreedt.