Hardenberg

Kerst vieren op een andere manier

Door de redactie

De vrijwilligers van de RK kerk H. Alphonsus de Liguori in Slagharen zijn druk bezig om de kerk in Kerstsfeer te brengen. Vol enthousiasme wordt de Kerstboom opgezet en de Kerststal opgebouwd. Ook op en om het altaar en de rest van de kerk komen dit jaar weer prachtige bloemstukken te staan.

G. Brokelman

Toch wordt het dit jaar door corona anders dan andere jaren, zoals zoveel dingen anders zijn/gaan dit jaar. Het gezamenlijk vieren op kerstavond, donderdag 24 december in de kerk zit er dit jaar niet in. Vanuit het locatiebestuur, en ook vanuit het bisdom zelf, is besloten om geen publieke vieringen te houden. Mede omdat juist de vieringen op kerstavond en in de kerstnacht doorgaans door veel mensen worden bezocht. Met de beperkende maatregelen om slechts 30 kerkgangers per viering te ontvangen, was het geen optie om mensen hiervoor te moeten weigeren. Vandaar dat er besloten is geen vieringen te houden op kerstavond.

Dit jaar wordt er dus op een andere manier Kerst gevierd in de kerk. Als alternatief wordt er op 24 december om 17.00 uur een online familieviering vanuit Slagharen en om 21.00 uur een eucharistieviering vanuit Ommen uitgezonden. De betreffende weblink voor beide vieringen worden te zijner tijd in het parochieblad en op de website vermeld: www.emmanuelparochie.nl/slagharen.

Eerste kerstdag

Wel wordt er een viering gehouden op eerste Kerstdag om 9.00 uur. Hiervoor geldt net als bij de gewone weekendvieringen dat er van te voren moet worden gereserveerd tot maximaal 30 kerkgangers. Opgave kan via het secretariaat op woensdag en vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur. Ook zal de kerk open worden gesteld, om mensen de gelegenheid te bieden individueel de kerk te bezoeken voor een moment van gebed of om een kaars op te steken. Dit zal zijn op 25, 26 en 27 december tussen 14.00 en 16.00 uur.

G. Brokelman