Hardenberg

Kerst vieren met je interieurverzorger

Door de redactie

Koude gure wind waait om het huis heen. Vier pubers zitten warm en behaaglijk in hun eigen hol. Ieder met hun eigen vrijetijdsbesteding, waarbij de pc gewillig is en de één nog harder schreeuwt dan de ander. Vader en moeder zitten heerlijk genesteld in de bank met een warme kop koffie in de handen. Twee poezen spinnen tevreden vanaf de warme vensterbank.

Het huis is netjes, de vloer is blinkend schoon, de spinraggen zijn verwijderd van het plafond, de vaat staat in de vaatwasser, het leven is goed. Door de week is het rustig in huize Decibel, dan zijn de kinderen naar school, moeder werkt of is ook naar school, vader werkt meestal thuis op zolder, maar is af en toe ook op de zaak te vinden.

Op de vrijdagen gaat de voordeur open en komt er een zeer belangrijk persoon naar binnen gelopen. Met in de ene hand een emmer en de andere een zak met lekkere broodjes.

IJverig worden de vloeren van de slaapkamers onder handen genomen, ook de badkamer krijgt met hem te maken. Beneden krijgen de spinnen geen kans om een nieuwe rag te spinnen, worden de kasten vriendelijk afgestoft, krijgt de vloer een schoonmaakbeurt en de poezen worden verwend met wat lekkers. Tussen de middag gaat de oven aan en wie thuis is wordt verwend met een warm afgebakken broodje.

Week in, week uit gaat dit door, behalve tijdens de thuisquarantaine van het gezin. Dan mag de interieurverzorger niet naar binnen en wordt hij enorm gemist.

En dan is daar de kerst!

En ja, ook de interieurverzorger mag komen. Er is een gemoedelijke sfeer, de kerstboom staat te stralen in de kamer, het eten staat uitnodigend te wachten op de tafel en dan gaat de deur open........ "Opa!!!!!" klinkt het uit de pubermonden. Ah de interieurverzorger is gearriveerd.

Bedankt pa, voor al je inzet, we zijn enorm blij met je!

Liefs, familie Decibel.

Hester Kleine-Mulder, Dedemsvaart