Hardenberg

Kas Haverkort debuteert in Spaans F4-kampioenschap

Door de redactie

Na een succesvolle carrière in de karting maakt Kas Haverkort uit Heemserveen dit jaar de overstap naar de autorensport. De zestienjarige Team NL-rijder gaat uitkomen voor het Nederlandse MP Motorsport in het Spaans Formule 4-kampioenschap. "Ik kijk er heel erg naar uit en ga mijn uiterste best doen. Een plek in de top drie is daarbij zeker mijn doel", blikt Haverkort vooruit.

Met het bereiken van de zestienjarige leeftijd is voor Haverkort het moment gekomen om de overstap te maken naar de autorensport. De keuze is daarbij gevallen op het Spaans Formule 4-kampioenschap, een titelstrijd in deze opstapklasse voor formulewagentalent die al voor diverse rijders de eerste stap is geweest op weg naar de top van de autosportladder. Het kampioenschap bestaat uit zeven ronden waarbij naast vijf Spaanse, ook een Frans en Portugees circuit in de kalender zijn opgenomen. Per raceweekend worden er drie wedstrijden verreden zodat de jonge talenten direct veel ervaring kunnen opdoen.

"Ik ben ontzettend blij met deze kans en kijk er enorm naar uit. De tests eind vorig jaar gingen supergoed. Autorensport is wat gevoel met de auto betreft heel anders dan karting, maar het lijkt me goed af te gaan. Ik ga me intensief voorbereiden in de simulator en daarnaast veel naar de sportschool. En dan komen er natuurlijk de tests met MP Motorsport. We gaan er een mooi seizoen van maken", aldus de debutant.

MP Motorsport

Haverkort zal uitkomen voor MP Motorsport, het Nederlandse team dat al veel succes boekte in de diverse Formule 4-kampioenschappen. Het in het Zuid-Hollandse Westmaas gevestigde MP Motorsport is het grootste Nederlandse autosportteam met afvaardigingen in de Formule Renault 2.0, Formule 4, Formule 3 en Formule 2. Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport: "We zijn superblij dat Kas bij ons komt rijden. Tijdens een eerdere test bij ons was hij direct snel. Voor het seizoen begint gaan we nog een uitgebreid testprogramma afwerken zodat hij goed voorbereid de eerste wedstrijd in gaat. Hoewel het pas zijn eerste seizoen in de autorensport wordt, is het doel om meteen mee te strijden om de titel".

Het Spaans Formule 4-kampioenschap start in het weekend van 25 en 26 april op het Franse circuit van Le Castellet.