Twenterand

Karoverdracht van De Doppe aan De Smoezen

Door de redactie

Optochtcommissie De Doppe uit Vroomshoop draagt donderdag 28 februari om 21.00 uur officieel de carnavalswagen over aan carnavalsvereniging De Smoezen. Met deze wagen zal De Smoezen deelnemen aan de optocht in Geesteren, onder het motto "Carnaval is dit jaar uniek, in de Smoezen snoepfabriek". Hoe de wagen er precies uitziet zal donderdagavond onthuld worden.

Het enthousiasme om mee te lopen in de optocht blijft groeien binnen de carnavalsvereniging, maar ook daar buiten. Dat zie je terug in het aantal lopers dat zich hebben opgegeven om met De Smoezen mee te lopen. Veel gezinnen maken er een jaarlijks en feestelijk uitje van. "Daar zijn we als De Doppe erg trots op", aldus Daan Spoor dit jaar voorzitter van De Doppe. "We lopen dit jaar met maar liefst 240 enthousiaste carnavalvierders mee in de optocht in Geesteren. Na onze grote loopgroep rijdt de prinsenwagen van De Smoezen, die is dat jaar de hekkensluiter van de optocht in Geesteren is".

De optocht in Geesteren start zondag 3 maart om 11.11 uur. Liefhebbers van de optocht worden van harte uitgenodigd om samen met De Smoezen de optocht te bekijken in de Smoezenstraat. Het begin van de Geermanstraat wordt officieel omgedoopt tot Smoezenstraat.