Hardenberg

Kangeroe MB succesvol op NK

Ingezonden

Op zaterdag 7 januari werden de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd gespeeld in Enschede. Namens volleybalvereniging Kangeroe uit Hardenberg gingen coaches Josien Deuten en Myrthe Hamhuis met hun beste meiden uit de B-selectie naar de voorrondes. Een toernooi waarbij je als team kunt meten met de beste verenigingen uit het land.

De eerste wedstrijd speelden de meiden tegen Orion. Een erg goede tegenstander waarbij de spanning een rol had. Deze wedstrijd werd met 2-0 verloren. Bij de tweede wedstrijd hebben de meiden een mooie 1-1 gepresteerd tegen VCV Varsseveld. De derde en tevens laatste wedstrijd, tegen Twente '05, werd gewonnen met 2-0. Een mooie winst waarbij de wisselspelers belangrijke punten hebben gemaakt.

Met deze uitslagen moest er gewacht worden of ze de tweede plaats hadden behaald in de poule om de finale te mogen spelen. Het wachten werd beloond. De finale mocht worden gespeeld tegen Dynamo Apeldoorn, een vereniging die jonge spelers vroeg opleidt om met de seniorenteams mee te kunnen spelen. Een lastige uitdaging, maar de meiden kenden geen druk en stortten zich volledig op de wedstrijd. De eerste set ging tot 10 punten redelijk gelijk op. Hierna namen zij een grote sprint waarbij de aanvallers de ballen er mooi insloegen en Dynamo te slordig was. De eerste set werd met een mooie eindstand van 25-19 binnengesleept. In de tweede set namen de meiden van Kangeroe een grote voorsprong. Dynamo had moeite met de service van Eblin Bekman. Het stond 23-14 toen de tegenstander een time-out nam. Een goede keuze van de coaches. Met een goede servicedruk van Dynamo kwamen zij terug met 23-20. De coaches van Kangeroe brachten daarop Estelle Bijker in. Dit pakte goed uit, Kangeroe scoorde een belangrijk punt en gaat door naar de volgende ronde van het NK. Op 18 februari strijden de dames om bij de beste acht teams van Nederland te horen.