Hardenberg

Kan de schietvereniging blijven bestaan?

Door de redactie

Het voortbestaan van de schietvereniging Gramsbarger Schutters hangt aan een dun draadje. De schietvereniging is al 38 jaar gehuisvest in de voormalige melkfabriek te Gramsbergen. Wegens een verbouwing van het oude pand zijn de Grambarger Schutters genoodzaakt om een andere locatie te zoeken.

Schietvereniging Gramsbarger Schutters is een club van twintig leden in de leeftijd van zestien tot zeventig jaar. Er wordt in competitieverband geschoten

"We roepen iedereen in Gramsbergen en omstreken op om mee te denken of er nog een geschikte en betaalbare locatie voor de schietvereniging is", laat het bestuur weten. "Als er binnen zes maanden geen uitzicht is op een locatie heeft dit ernstige gevolgen voor de club en inwoners van Gramsbergen en omstreken".

Stratentoernooi

De schietvereniging organiseert al jaren lang een stratentoernooi. Op dit moment is nog onbekend of dit een vervolg kan krijgen. "Het stratentoernooi is een jaarlijks terugkerend zeer goed bezocht evenement. Aan dit toernooi doen gemiddeld honderd teams van vier personen mee. Het toernooi duurt ongeveer tien weken. Een jarenlange traditie zal verloren gaan als we geen onderkomen hebben".

De locatie en saamhorigheid

De schietvereniging is een hal met kantine nodig van ongeveer veertig meter lengte. "De locatie zal door ons zelf aangepast worden volgens de richtlijnen voor binnenschietbanen. Het zou mooi zijn als de locatie in eerste instantie twee keer per week beschikbaar is. Wij willen graag doorgaan met onze kleine gezellige club maar als er geen onderkomen gevonden word zal er tot onze spijt een eind komen. Daarmee verdwijnt er een stuk saamhorigheid in een hechte gemeenschap. Dit willen we niet daarom deze oproep", aldus het bestuur.