Hardenberg

Kampioenen Voorlezen

Door de redactie

Romijn van Lente van De Groen uit Dedemsvaart is één van de drie kampioenen van de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Romijn las met een heldere, rustige stem in een goed tempo voor uit het boek Floor regelt het even, geschreven door Marion Hoffman. Ze wist emoties op een heel natuurlijke manier over te brengen,' aldus de jury.

 

De andere twee kampioenen zijn Babet Hamberg van basisschool De Bloemenhof uit Hardenberg en Rogier Pots van Windesheim uit Sibculo. 

Door de Coronamaatregelen was een fysieke ronde niet mogelijk, maar er was een alternatief gevonden: elke kandidaat mocht een voorleesfilmpje insturen. Dit jaar deden 22 schoolkampioenen uit groep 7 of 8 mee. Een deskundige jury, bestaande uit Dia Oosterhuis (Coördinator Kind en Cultuur Hardenberg) en Ans Derksen (Projectleider VoorleesExpress Hardenberg) had de zware taak alle 22 inzendingen te beoordelen. De drie winnaars vertegenwoordigen Hardenberg woensdag 3 maart a.s. in de regionale (digitale) finale, samen met de kampioenen uit de gemeenten Ommen, Dalfsen en Twenterand.