Hardenberg

Juventa wint belangrijke wedstrijd in Dordrecht

Ingezonden

Deze week trad Juventa haar 3e uitwedstrijd van het seizoen aan in Dordrecht tegen het onbekende Movado. Juventa had voor aanvang van de wedstrijd twee punten en Movado stond puntloos onderaan.

Het begin liep gelijk op tot aan 4-4. Daarna kon het eerste gat geslagen worden naar 4-6 door twee schoten van Richard Tempelman. Movado deed wat terug met een doelpunt, maar na drie opeenvolgende goals van Manon, Hielke en Lianne was het eerste gat van vier geslagen, 5-9 voor Juventa. Daarna werd er om en om gescoord tot de 7-11 van Richard. Dit was ook de ruststand.

Wilco Hennink had nog wat goed te maken en scoorde na rust met een afstandsschot en een fraaie doorloopbal. Lianne Hutten versierde en verzilverde daaropvolgend een strafworp. Langzaam maar zeker liep Juventa via 8-14 naar 9-17 door Wilco en wederom de scherp schietende Richard. Movado gaf niet op en kon terugkomen naar 14-18. Dit was voornamelijk te danken aan het uitblijven van doelpunten aan Juventa-zijde. Gelukkig kwam er aan de poging van Movado al snel een eind, doordat de afronding in aanvallend opzicht weer werd gevonden door Juventa. De sterk spelende Lianne Hutten en Richard Tempelman zorgde binnen twee opeenvolgende aanvallen voor de 14-19 en de 14-20. Deze voorsprong was voor Movado onoverbrugbaar en voor coach Ruben Burchartz een mooi moment om de vier reserves te belonen met een invalbeurt. Junior Jet Naberman verving Manon Snippe, Dennis ten Kate verving Peter Tigelaar en Janet Leemhuis verving Lianne Hutten. Een mooi moment was er voor de vierde reserve met zijn debuut in het eerste. De 16-jarige speler uit de A1 en de jongste van de gebroeders Tigelaar mocht van Ruben nog een paar minuten maken. Wilmar verving Wilco Hennink. Het slotakkoord was er voor man-of-the-match Richard Tempelman, die zijn negende treffer op het scorebord noteerde. Hij noteerde zo de laatste treffer van deze wedstrijd. Het werd uiteindelijk 16-21 voor Juventa.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer