Hardenberg

Juventa vertrekt met zuur gevoel uit Enschede

Ingezonden

Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. De eerste uitwedstrijd van het seizoen werd in Enschede gespeeld tegen het bekende Rigtersbleek. Vorig jaar werd hier viermaal van verloren. Dit jaar werd de kans van overwinnen groter ingeschat, omdat er enkele mutaties hebben plaatsgevonden van de ploeg uit Enschede. Om 21:05 floot scheidsrechter Ziel af.

Beide ploegen starten met volle overgave aan deze wedstrijd. Er werd fel, maar fair gestreden voor elke bal. Dit resulteerde in een aantrekkelijk potje korfbal. Het begin was voor Rigtersbleek, dat met 4-2 voorkwam. Hierna hielden de ploegen elkaar in evenwicht tot 6-4, totdat Wilco Hennink zich liet gelden met twee opeenvolgende rake schoten, 6-6. Vervolgens scoorden beiden ploegen driemaal tot 9-9. Na een time-out was het Juventa die zich liet gelden door twee rake schoten van Loes Naberman en Richard Tempelman. Dit gaatje van twee werd vastgehouden tot aan de rust. De ruststand was dan ook 11-13 in het voordeel van de Hardenbergers. Dit vasthouden zou de tweede winst voor Juventa zijn. Na rust gebeurde er echter heel wat anders.

De tweede helft was de zwakste periode van Juventa van dit seizoen. Er werd weinig tempo gemaakt in de aanval, waardoor Rigtersbleek door vijf opeenvolgende doelpunten naar 16-13. Melissa van der Molen deed nog wat terug naar 16-14. Maar het grootste probleem zat in de aanval. Hiervoor een compliment naar de thuisspelende ploeg, want de puntspelers van Juventa werden de gehele tweede helft volledig aan banden gelegd door de verdedigers van Rigtersbleek. Eerlijk toegegeven: Rigtersbleek stond de tweede helft als collectief vele malen sterker dan Juventa. Aanvallend scoorde Juventa de tweede helft slechts vijf keer. En zoals er dan wordt gezegd: "Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel." Dat gebeurde ook. Maar liefst 14 keer. Eindstand 25-18. Erg zuur voor Juventa, dat in de rust het gevoel had dat er gewonnen ging worden. Belangrijk is nu om door te gaan, want volgende week wacht koploper CSL om 17:35 in Stiens.