Hardenberg

Juventa verliest van koploper AKC

Ingezonden

Afgelopen zaterdag speelde Juventa tegen AKC uit Almelo. Bij Juventa was er één verandering ten opzichte van vorige week. De 17-jarige talentvolle A-junior Noa Schuurman maakte haar basisdebuut. Zij verving de geblesseerde Manon Snippe. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Spenkelink.

Juventa startte sterk aan de wedstrijd. Richard Tempelman liet zich direct gelden. Met twee doelpunten van zijn kant was de voorsprong 0-2. Wilco Hennink volgde met een rake vrije bal. Helaas scoorde Juventa in de aanvallen erop niet. Daardoor kon AKC wat terugdoen, 1-3. Richard Tempelman scoorde Juventa's derde vrije bal, 1-4. AKC liet zich niet van de wijs brengen en bleef geduldig zoeken naar haar puntspelers. Via drie opeenvolgende doelpunten werd de stand weer gelijkgetrokken. Er werd om en om gescoord tot 6-6. Daarna nam Juventa het initiatief. Hielke Tigelaar en Richard Tempelman maakte de 6-7 en 6-8. De debuterende Noa Schuurman beloonde haar sterke optreden door de 6-9 binnen te schieten. Jammer genoeg werd dit geen goed vervolg gegeven, want de doelpuntenproductie stokte. AKC bleef vasthouden aan haar vertrouwde spel en liet zien waarom zij koploper zijn. In de laatste paar minuten voor rust kwamen zij terug tot 9-9.

De koplopers namen het stokje over in de tweede helft en schoten zichzelf naar een riante voorsprong van vier doelpunten, 13-9. Gelukkig bewees Jet Naberman haar waarde door twee goals van afstand te maken. Via 13-11 werd het 14-12. Helaas kon de ploeg uit Hardenberg niet dichterbij komen dan twee doelpunten in de tweede helft. Het spel was prima, maar het kon zichzelf niet belonen in de afronding. En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. Twee scores van AKC zorgde voor de 16-12. Richard maakte zijn 6e goal, 16-13. De gastheren maakte weer 4 verschil. Daarna speelde de ervaren thuisspelende ploeg de wedstrijd volwassen uit. Juventa kwam nog terug naar 18-15. Maar het was te laat. AKC gooide de wedstrijd op slot door de 19-15 van afstand binnen te schieten.