Hardenberg

Juventa verliest in doelpuntrijke wedstrijd van sterk Synergo.

Ingezonden

Zaterdag 12 januari stond voor de Hardenbergse korfballers van Juventa de wedstrijd tegen Synergo uit Utrecht op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd was Juventa de nummer 3 en Synergo de nummer 4 van de 1e klasse en leek het dus een spannende wedstrijd te worden.

In een volle sporthal de Beek floot scheidsrechter Oostveen om 18.50 uur in voor de wedstrijd. Juventa begon goed, binnen 10 seconden lag de bal op de stip en kwam het team van trainer/coach Ruben Burchartz op 1-0 voorsprong. Juventa kon dit goede begin niet voortzetten, binnen enkele minuten keken de geel-zwarten tegen een 1-4 achterstand aan. Juventa kwam nog terug tot 3-4, maar kon niet voorkomen dat de gasten wederom uitliepen naar 3-7. Wederom leek Juventa terug te komen tot 7-9, maar de fase hierna bleek Synergo de betere. Ze konden via veel reboundgeweld van de mannen lange aanvallen neerzetten en doordat de gasten uit Utrecht met scherp schoten, liepen ze uit tot 9-17 bij rust.

Ondanks de ruststand liet Juventa de moed niet zakken, gelijk na rust maakte het 10-17 en leek het dichterbij te komen. Synergo bleek andere plannen te hebben en via 13-20 en 15-22, liepen de gasten uit naar 15-27. Een groot gat die niet meer te overbruggen leek, maar Juventa bleef door knokken voor een goed resultaat. Dit zag het vele opgekomen publiek ook die nog eenmaal achter de ploeg ging staan. Met hard werken kwam Juventa stap voor stap dichterbij, door 5 doelpunten achter elkaar werd het 20-27, maar toen Synergo wederom scoorde was de wedstrijd definitief gespeeld. Juventa speelde de wedstrijd nog goed uit, maar bij een 24-28 stand floot scheidsrechter Oostveen af.

Synergo bleek een maat te groot en won verdient. Echter kunnen de pupillen van Ruben Burchartz vertrouwen halen uit de laatste 10 minuten waarin het goed terug wam. Dit vertrouwen is nodig voor de belangrijke wedstrijd van volgende week. Dan neemt Juventa het op in Voorthuizen tegen Spirit. Als deze wedstrijd gewonnen word, dan slaat Juventa een groot gat met de onderste plaatsen op de ranglijst.