Hardenberg

Juventa verliest eerste thuisduel van 2020

Ingezonden

Zaterdag 18 januari stond het eerste thuisduel van het nieuwe jaar op het programma. Het onbekende 'De Walden' uit Friesland is naar Hardenberg afgereisd. Gezien de laatste uitslagen een spannende pot, beide clubs hebben moeite met het halen van punten in deze zaalcompetitie.

Na een reeks van 4 nederlagen is Juventa er op gebrand de punten een keer in Hardenberg te houden. Dit was te merken, Juventa begon namelijk vol strijd en passie aan de wedstrijd. Ook het publiek was in grote getalen aanwezig om het vlaggenschip naar de overwinning te helpen. In de eerste minuut was het direct raak voor Juventa, Lianne scoorde van afstand de 1-0. De Walden kon direct reageren door de 1-1 te maken. Vanaf dat moment ging het gelijk op tot een stand van 8-8. Op deze stand kon De Walden een gat slaan van 3 doelpunten. Vlak voor rust wist Juventa nog twee keer te scoren via Lianne en Wilco waardoor een ruststand van 10-11 op het bord stond.

In de tweede helft was het belangrijk voor Juventa om sterk de kleedkamer uit te komen, iets waar het team het eerste gedeelte van het seizoen veel moeite mee heeft. Ook in deze wedstrijd liet Juventa haar tegenstander te gemakkelijk een gat slaan. Juventa kon nog bij blijven tot 13-14 door doelpunten van Manon en Richard, maar daarna bleef De Walden scoren, terwijl de korf bij Juventa niet meer gevonden werd. De Walden liep via 14-18 uit naar 15-24. De laatste periode van de wedstrijd, waarin een aantal keren werd gewisseld, begon het weer wat beter te lopen. Juventa kon nog 5 kéér scoren via Richard, Maaike en Hielke, tegenover 2 van De Walden. Eindstand 20-26.

Een zure pruim voor Juventa, die nu de één na laatste plek op de ranglijst bezet. Het had het geweldige Juventa-publiek graag weer getrakteerd op een prachtige wedstrijd met een overwinning als resultaat. Juventa zal zich snel weer moeten herpakken met 2 belangrijke wedstrijden op het programma.