Hardenberg

Juventa 2 doet goede zaken in Kollum

Ingezonden

Afgelopen zaterdag stond voor Juventa 2 de belangrijke wedstrijd tegen Invicta op het programma. De ploeg uit Kollum staat met 0 punten onderaan en leek dus geen probleem te moeten zijn voor het prima draaiende Juventa. Niets bleek minder waar. Invicta speelde goede aanvallen en wist de korf makkelijk te vinden. Juventa daarentegen had het vizier niet op scherp staan en ook verdedigend liet het te veel steken vallen. De ruststand was dan ook 12-8 in het voordeel van Invicta.

De Hardenbergse ploeg kwam goed uit de kleedkamer en wist binnen 10 minuten de stand gelijk te trekken naar 12-12. Hierna volgde een periode waarbij beide ploegen om en om scoorde. Juventa speelde lange aanvallen en kreeg het in de 2e helft verdedigend beter op orde. Met nog 5 minuten op de klok werd er gat gecreëerd tot 16-18. Invicta wist nog 1 keer te scoren maar dit was niet genoeg voor de winst. Eindstand 17-18

De ploeg van coach Eric Rönitz heeft deze wedstrijd laten zien dat het dus beschikt over veerkracht en dat het niet zomaar opgeeft. Juventa 2 lijkt een prima ploeg die mee kan in de 2e klasse. Waar vooraf werd gedacht dat de ploeg zou moeten spelen tegen degradatie, kan de ploeg omhoogkijken en misschien wel meedoen in de top 3.

Volgende week speelt Juventa 2 uit tegen het onbekende De Walden, aanvangstijd 15:30 in Tietjerk.