Hardenberg

Juf Simons neemt na 42 jaar afscheid van de Koningsbergerschool

Door de redactie

Woensdag 10 juli was een bijzondere dag voor juf Marianne Simons. Na 45 jaar onderwijs, waarvan 42 jaar in Bergentheim op de Koningsbergerschool, nam juf Simons afscheid. 's Ochtends werd ze thuis verrast met een heerlijk ontbijt, waarna ze rond half 10 werd opgewacht door ruim 200 kinderen en collega's.

Door een lange haag van kinderen mocht ze de school binnen lopen terwijl ze toegezongen werd. Daarna startte het feestprogramma. Juf Simons houdt veel van puzzelen. In elke groep moest ze een cryptogram oplossen, waarna ze een letter kreeg. De gewonnen letters vormden samen het woord 'pensioen'. Veel kinderen hadden mooie kleurplaten, knutsels, kaarten en cadeautjes voor haar. Na de ochtendpauze werd ze getrakteerd op een mooie voorstelling. Samen met haar broers en zus keek ze naar alle groepen, welke een act voor haar hadden voorbereid met muziek, zang, dans en voordracht. Ze ontving een mooie cadeaubon van alle kinderen en het team, waarmee ze spullen voor in haar tuin kan aanschaffen, waarna ze werd toegezongen door haar collega's. Aan het einde van de ochtend werd ze nog verrast door een lange rij ouders, vaak oud-leerlingen, die haar de hand wilden schudden. 's Middags werd de feestdag afgesloten met een lunch met haar (oud-) collega's in de Troubadour in Hardenberg.

De onderwijsloopbaan van juf Simons begon in 1974 in Meeuwen in Brabant. Na drie jaar verhuisde ze naar Bergentheim om leiding te geven aan het drieklassige Kleuterhuis. In 1985 werden de lagere school en het Kleuterhuis samengevoegd tot de ds. Koningsbergerschool. Zij werd naast leerkracht ook aangesteld als adjunct-directeur. Vanaf dat moment ging juf Simons lesgeven aan kinderen in de middenbouw. Ze had een talent voor het maken van liedjes en themafeesten bij bijzondere vieringen en jubilea. Ook hield en houdt ze veel van koken. Tijdens de ateliers vroeger en nu kookte ze met veel plezier met een groepje kinderen. Na 45 jaar sluit juf Simons haar onderwijsloopbaan af. Ze mag gaan genieten van haar pensioen. Juf Simons is een begrip in Bergentheim geworden. De Banthumers zullen haar nog vaak zien als ze samen met haar hond Banjer wandelingen door het dorp maakt.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer