Hardenberg

Juf Doret de Weerd viert jubileum

Door de redactie

Op vrijdag 17 mei vierde juf Doret de Weerd, groepsleerkracht aan CBS De Fontein in Lutten haar 25-jarig dienstverband bij de schoolvereniging. Het werd een feestelijke dag.

G.Brokelman

Juf Doret de Weerd (toen nog Bos) begon als net afgestudeerde, jonge leerkracht aan de Pedagogische Academie te Groningen, op 1 januari 1979 als juf op de St. Jozefschool in Slagharen. Dat betekent dat zij al meer dan veertig jaar geleden begonnen is met haar onderwijscarrière. Echter, na vijf jaar stopte haar benoeming in verband met de geboorte van haar kinderen. Daarna pakte zij de draad weer op kreeg zij een benoeming aan De Fontein te Lutten; eerst losse invaldagen en later resulteerde dit in een vaste benoeming. Al met al heeft ze er nu 25 jaar opzitten op De Fontein en dat werd uitbundig gevierd.

's Morgens werd de jubilerende juf opgehaald van huis met de cabrio van een collega. Na een lekker tochtje, gelukkig met mooi weer, stonden op school alle leerlingen haar op te wachten met versierde bogen, bloemen en vlaggetjes. De juf werd welkom geheten, toegezongen, zelfs met een speciaal voor haar gearrangeerd lied, ze werd gefeliciteerd en er werden cadeaus aangeboden.

Daarna werd het feestprogramma voortgezet middels veel verschillende leuke en actieve spelletjes in een spelcircuit. Na de ochtendpauze hadden alle kinderen en collega's een optreden voor haar in petto, waarbij de juf en haar familie mochten jureren. Dans, toneel, een quiz, een spel... Het mondde uit in een gezellige dansparty 'Dansen op de Fontein...', van De Dijk waar Doret fan van is.

Ondertussen waren er verschillende ouders aan de slag gegaan met het bakken van de pannenkoeken, die tegen 12.00 uur op school werden bezorgd. De kinderen konden allemaal aanschuiven en smullen maar! Om 13.00 uur was het feest afgelopen; de kinderen kregen als dank nog een aardigheidje mee van de jubilerende juf en de ouders kregen gelegenheid om haar te feliciteren met haar 25-jarig dienstverband.

G.Brokelman

G.Brokelman