Hardenberg

Judoka's zetten het nieuwe jaar goed in

Door de redactie

Op zaterdag 14 januari namen in de Sporthal De Citadel in Dedemsvaart zo'n zeshonderd judoka's deel aan het 38e winterjudotoernooi van judo Dedemsvaart. Buiten het wintertoernooi om had men ook een starterstoernooi georganiseerd.

Het wedstrijdniveau was zeer hoog. De behaalde resultaten van de judoka 's van BSV Anbergen logen er niet om. In de wedstrijdklasse heren leverde Lars van der Veen een goede prestatie door beslag te leggen op het zilver in zijn klasse. Team genoot Merlissa Scholing pakt het brons in de klasse senioren dames -70 kg. Inge Knol won goud bij de dames junioren -70 kg. Sandra van Ballegooijen dwong ook de hoogste plaats af op het erepodium. Stefan van Ballegooijen won zilver in de klasse jongens jeugd -50 kg. Laïs Schottert, uitkomende in de klasse -44 kg, moest deze keer genoegen nemen met een vierde plaats. Esther Kleinlugtenbeld behaalde dat resultaat in de klasse -52 kg. Trainer-coach Patrick Meijer pakte het zilver in de klasse senioren +81 kg. Bij het starterstoernooi behaalde Twan Kosse een mooie tweede plaats. Roy Smit behaalde brons.

Nieuwe kansen komen er binnenkort voor die judoka 's die geen prijs behaalden op het toernooi in Dedemsvaart. Op zaterdag 4 februari organiseert BSV Anbergen afdeling Slagharen in sporthal Noorderslag haar jaarlijkse Noord-Oost judotoernooi. Hiervoor hebben zich maar liefst zeshonderd judoka's op gegeven.