Hardenberg

Judoka's winnen Goud, Zilver en Brons op Internationaal toernooi Oxelösund Zweden!

Ingezonden

Sandra en Stefan van Ballegooijen en Esther Kleinlugtenbelt deden afgelopen weekend mee aan een sterk Internationaal Judo toernooi in Oxelösund in Zweden. Aan dit toernooi deden judoka's mee uit: Zweden, Finland, Letland, Polen en Engeland. Judo Topsport Oost-Groningen reisde af met de in de Krim wonende Sandra en Stefan van Ballegooijen en de in Lutten wonende Esther Kleinlugtenbelt.

Sandra van Ballegooijen deed in Zweden mee met de -18 jaar en bij de senioren. Sandra moest er hard voor knokken maar wist met sterk judo al haar wedstrijden te winnen.

Sandra mocht twee maal Goud omhangen.

Haar broer Stefan verloor zijn eerste wedstrijd, maar herpakte zich goed en wist de twee wedstrijden erna met goed technisch judo te winnen. In de halve finale moest Stefan het opnemen tegen de huidig kampioen van Zweden. Stefan hield mooi stand maar verloor in de Golden score met een Wazari. Stefan mocht een bronzen medaille omhangen.

Esther Kleinlugtenbelt verloor ook haar eerste wedstrijd maar liet in de wedstrijden erna zien wat ze kan. Vooral de Ippon waarmee Esther haar tweede wedstrijd won maakte indruk. Binnen 8 seconden had Esther haar tegenstandster, met een prachtige haakworp, op haar rug gegooid. Ook de volgende wedstrijden won Esther, hierdoor ging zij met een verdiende zilveren medaille naar huis.