Hardenberg

Judo Dedemsvaart klaar voor de 40ste editie

Door de redactie

Nog drie weken en dan staat de 40ste editie van het Wintertoernooi voor de deur. Zaterdag 12 januari organiseert Judo Dedemsvaart het jaarlijkse judo toernooi. Voor de organisatie is het een speciale editie omdat dit al voor de 40ste keer is.

Door de jaren heen is het een begrip in de judo wereld geworden. Het is dan ook één van de grootste toernooien van Noord-Oost Nederland, dit jaar hebben we ook de maximale inschrijving van 700 judoka's bereikt. Nee verkopen is nooit leuk, maar we zitten ook aan tijd gebonden en scheidsrechters cq. vrijwilligers. We kijken nu al naar volgend jaar waar we nog meer judoka's kunnen verwelkomen.De deelnemers komen voornamelijk uit Noord-Oost Nederland, maar ook uit rest van het land, maar ook hebben we inschrijvingen vanuit Duitsland ontvangen. Het niveau zal hoog liggen wat in mooie partijen zal resulteren. Van Judo Dedemsvaart zullen er 22 judoka's in actie komen. Naast het reguliere toernooi, wordt er voor de beginnende judoka's een opstaptoernooi georganiseerd, een leuke manier waarop de kleinere judoka's kennis kunnen maken met wedstrijden.

Meer dan alleen de judoka's

De judoka's komen uiteraard niet alleen. Gemiddeld worden er jaarlijks ongeveer negentig coachkaarten verstrekt, zijn er zestig scheidsrechters, telt het toernooi ruim honderdtwintig vrijwilligers en zijn er meer dan duizend bezoekers. Al met al een evenement met een grote exposure voor de regio en een visitekaartje voor Dedemsvaart. Bezoek www.judodedemsvaart.nl voor meer informatie.