Twenterand

Jubileumweek 75-jarig Vroomshoopse Boys zeer geslaagd

Door de redactie

De jubileumweek van de 75-jarige voetbalvereniging Vroomshoopse Boys groeide uit tot een geweldig succes. De feesttent trok elke avond vele leden, sponsors en supporters en op de velden van het sportcomplex De Bosrand waren druk bezochte activiteiten. Het voetvolleytoernooi, de strijd om de penaltybokaal in verschillende leeftijdscategorieën, het voetbalspellencircuit en de wedstrijd van het eerste elftal tegen de F-jeugd waren stuk voor stuk volop geslaagd.

In de kantine 't Flierhuus werd het FIFA-toernooi gehouden en dat was ook een leuke activiteit. Achter de schermen waren trouwens vele vrijwilligers druk bezig om deze feestweek tot een succes te maken. De ondertitel van de jubileumgids "Een club van echte doeners" dekt de lading precies. Arjen Maat en Hans Nieboer stelden deze glossy samen, Erwin Heuver en Arriën Kuilder maakten de foto's, terwijl John Mulder van Buro Kordaat de vormgever was. De leden en sponsoren kregen de jubileumgids thuis bezorgd. De glossy kreeg een prima onthaal tijdens jubileumreceptie, die uitstekend werd geleid door ceremoniemeester Harry Middeljans uit Wierden, zoon van de medeoprichter en eerste voorzitter van Vroomshoopse Boys wijlen Henk Middeljans.

KNVB-vertegenwoordiger Ate Brunnekreef prees de Boys om de gezonde ambitie om met eigen opgeleide spelers zo hoog mogelijk te voetballen. Van de KNVB kreeg Vroomshoopse Boys een speciale jubileumvlag. Ook sportwethouder Mark Paters en voetbalbestuurder Marc Kosse als vertegenwoordiger van de Twenterandse voetbalclubs brachten hun gelukwensen over. Van de staf en spelers van de A-selectie kreeg het Boys-bestuur een prachtige zitbank aangeboden. Voorzitter Edward Olthof toonde zich erg content met de groei en bloei van de Boys, die er na 75 jaar met bijna 900 leden en prima voorzieningen bijzonder goed op staat.

Tijdens de jubileumreceptie op woensdagavond 5 juni werd een imposante historische fotowand van meer dan dertig meter onderaan de sta-tribune langs het hoofdveld onthuld. Dat gebeurde door het oudste Boys-lid, de 85-jarige Johan Moddejonge en voorzitter Edward Olthof. Het doek viel letterlijk en dat zorgde voor een open doekje bij de vele bezoekers van deze jubileumreceptie. De reünie en de bezienswaardige minitentoonstelling over 75 jaar Vroomshoopse Boys groeide uit tot een feest van herkenning en ontmoeting van leden en oud-leden. De Bingo voor Boys-leden zorgde in het begin van feestweek meteen voor een prima gevulde feesttent en deze aftrap van de feestweek was bijzonder geslaagd.

Tijdens een door jeugdvoorzitter Sabine Elferink geleide speciale modeshow werd de nieuwe kledinglijn voor de komende vier seizoenen gepresenteerd. Dat gebeurde met eigen modellen, die met hun gloednieuwe outfit enthousiaste reacties losmaakten. De spelers en speelsters van de pakweg veertig Boys-teams en de F-league, waarbij ook de trainers, leiders en de clubscheidsrechters, worden allemaal in het nieuw gestoken. Meerdere sponsorcontracten werden getekend onder leiding van Harry Lantink, voorzitter van de sponsorcommissie, waaronder de beide hoofdsponsoren Veltink en De Groot Vroomshoop B.V. Getekend werd er ook door O&O Sports and lifestyle en door kledingleverancier Masita.

Journalist Ferry de Goeijen van TC Tubantia leidde een aflevering van de Boys Draait Door, waarbij met gasten Leon Dogger, Harry Lantink, Hans Nieboer, Edward Olthof, Sabine Elferink en Egbert de Jonge het DNA van de jubilerende voetbalvereniging werd belicht. Margreeth Spang fungeerde als tafeldame, terwijl Erik Klaren in de huid van Nico Dijkshoorn kroop. Voorzitter sinds jaar en dag, Joop lantink van de supportersvereniging van Vroomshoopse Boys nam als zodanig afscheid en wordt opgevolgd door Albert ten Hartog. Joop kreeg een ovationeel applaus van de aanwezigen. Vanwege haar aanzienlijke aandeel in de aanschaf van de nieuwe sportkleding werd Jannette Heideman van de sponsorcommissie extra in het zonnetje gezet.

Erwin Heuver

Erwin Heuver

Erwin Heuver