Hardenberg

Jubilarrissen bij Vrouwen van nu afdeling Gramsbergen

Door de redactie

Tijdens de jaarvergadering op dinsdag 15 januari van de Vrouwen van Nu, afdeling Gramsbergen, werden na het huishoudelijk gedeelte, 17 jubilarissen gehuldigd.

De dames T. v.d. Berg, D. Braker, H. Croezen en S. van Nuil waren 25 jaar lid. De dames T. Hultink en J. Roelofs waren 35 jaar lid. De dames J. Beenen, J. Bolks, J. Hans en L. Kuiper waren 40 jaar lid. Mevrouw E. Bras was 45 jaar lid. De dames R. Grootoonk, J. Kampherbeek, F. Nijzink en F. Prenger waren 50 jaar lid. De dames S. Hamberg en D. Huisjes waren 60 jaar lid. Zij werden met passende woorden toegesproken door de voorzitter en kregen allen een mooie rode roos, een oorkonde en een briefopener met inscriptie.

Na de pauze was er een lezing met Power Point presentatie over het Crematorium De Lariks in Hardenberg door Birgit Rusken.

Jaarprogramma

De leden van de vereniging komen elke tweede dinsdagavond in de maand, in het dorpshuis De Binder om 19.45 uur bijeen, waar elke keer verschillende onderwerpen aan de orde komen.

Het jaarprogramma 2019 ziet er als volgt uit: 12 februari: optreden van de bekende countryzanger Dick van Altena. Deze avond zal er ook een verloting worden gehouden; 5 maart: Albert Bartelds en Harrie Scholtmeier van de IJsselacademie te Zwolle komen vertellen over de geschiedenis, het heden en de toekomst van het dialect in Overijssel; 9 april: de heer Wim Huysmans gepensioneerd archivaris, geeft uitleg over achternamen; 14 mei: Aaltje Ipey komt ons vermaken met een muziekquiz op speelse wijze; 10 september: lezing over graancirkels door de bekende Nederlandse graancirkelonderzoekster mevr. Annemiek Witteveen; 8 oktober: Willemijn Ahlers vertelt haar levensverhaal. Een vrouw, die als man heeft geleefd; 12 november: spelavond, georganiseerd door het bestuur; 20 november: gezellige avond op uitnodiging van de vrouwengroep Samen Eén uit Lutten-Slagharen-De Krim; 17 december: kerstavond, verzorgd door eigen leden. Zo ziet u, voor elk wat wils. Als het u wat lijkt en u hebt eens zin om een avond langs te komen, neem dan contact op met de secretaris, Lia Kuiper, gramsbergen.secretarisvvnov@gmail.com.