Hardenberg

Jubilarissen bij ZijActief Slagharen e.o,.

Door de redactie

Op maandag 13 januari tijdens de algemene jaarvergadering van ZijActief in Slagharen werden er maar liefst vier jubilarissen in de bloementjes gezet. Jannie Broekhuizen, Hennie van den Anker en Marietje Remerink, zij zijn allen 25 jaar lid en Truus Schrijver is zelfs 55 jaar lid. De dames werden gehuldigd met een speech van voorzitter Marion van Wely en een prachtig bouquet bloemen.

G.Brokelman

Truus Schrijver heeft gedurende haar 55-jarig lidmaatschap de vereniging zien ontwikkelen van de K.P.O, Katholieke Plattelandsvrouwen Organisatie, naar een eigentijdse vrouwenvereniging. Eerder was de organisatie gericht op de vrouw van de boer, nu zijn alle vrouwen die hier (op platteland) wonen en werken, welkom. Elke tweede maandag van de maand kunnen leden deelnemen aan lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ook is er een leeskring, een handwerkgroep en een filmclub. Tevens worden er sportieve activiteiten en museum- of theaterbezoeken georganiseerd.

Het ZijActief - jaarprogramma 2020

Het ZijActief programma ziet er als volgt uit: 10 februari, Gezagvoerder Ben Godtschalk vertelt over het leven op een groot schip; 9 maart, De heer P. Dullaert geeft een voordracht over klooster 'Nieuw Sion' te Diepenveen; 6 april, een specialist vertelt over de meest voorkomende maag-lever-darm aandoeningen; 12 mei, het jaarlijkse ledenreisje.10 juni, fietstocht door het Reestdal; 24 juni, high Tea voor minder valide leden. 14 september, 'Steenuilen in Friesland en Drenthe' door Peter Bruulsem; 12 oktober, 'Schoon en voldoende water in rivieren en beken' verzorgt door Vechtstromen; 9 november, ontspanningsavond met spel of creativiteit;14 december, een avond in Kerstsfeer. Extra activiteiten: de Regiowandeling in Lettele, bezoek aan de Stekelkas het Oogstdankfeest. Inlichtingen over de vereniging ZijActief Slagharen e.o bij Rozemieke Kok, secretaris, Dr. Willemslaan 23, 7776 CE Slagharen, 0523-681977