Hardenberg

Jouw hand mijn glimlach

Door de redactie

Dit jaar staat de Week van Gebed van 15 tot 22 januari volledig in het teken van verzoening en terugblikken op 500 jaar Reformatie. De centrale tekst is 2 Korintiërs 5:14-20, waarin Paulus ons oproept tot verzoening. Stap voor stap volgen we zijn woorden over de liefde van Christus die ons drijft. (vers 14, NBV) Deze drijfveer overstijgt de verdeeldheid en brengt christenen bijeen.

De Duitse kerken roepen in het internationale materiaal ons op om samen verzoening concreet te maken in ons dagelijks leven. Het is vijfhonderd jaar geleden dat een vernieuwingsbeweging in de kerk een naam en een gezicht kreeg: Maarten Luther kaartte 95 stellingen aan en dat werd het begin van de Reformatie. Voor Luther was de rechtvaardiging door het geloof de kern: "Christus is onze gerechtigheid. Het is tragisch dat dit belangrijke besef eeuwenlang een scheur door de kerk heeft getrokken". Het thema 'Jouw hand, mijn glimlach' is een beeld van verzoening. Door elkaar een hand te geven is er fysiek contact en maak je het weer goed met elkaar. De reactie daarop, bijvoorbeeld een glimlach, laat zien dat verzoening van twee kanten komt. Het is aan ons om te reageren als iemand ons de hand reikt.In de Nederlandse projectgroep, die bestaat uit een brede vertegenwoordiging van de kerk: van katholiek tot protestant, van doopsgezind tot evangelisch, krijgt die verzoening handen en voeten. Er wordt zeer nauw samengewerkt bij het samenstellen van het materiaal.

Het is ons verlangen dat door de Week van Gebed christenen vanuit verschillende achtergronden elkaar mogen ontmoeten rondom de Liefde van Christus en dat er verzoening plaats mag vinden. Hiervoor is de Week van Gebed de gelegenheid bij uitstek om als christenen van allerlei verschillende kerken en groepen samen te bidden. Dat is een getuigenis van de Liefde van Christus die ons drijft.

Bijeenkomsten

Maandag 16 januari Brugkerk in Balkbrug; dinsdag 17 januari, Parochie centrum, Dedemsvaart; woensdag 18 januari, Antenne Dedemsvaart (koffiezaal); donderdag 19 januari, Immanuëlkerk Dedemsvaart; zaterdag 21 januari, van Dedem Marke, Dedemsvaart. Alle samenkomsten beginnen om 20.00 uur en eindigen om 21.00 uur. Alleen zaterdag is de reguliere tijd 19.00 uur.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer